MERSİN / YENİŞEHİR - 100. Yıl Akkent Ortaokulu

100. Yıl Akkent Ortaokulu

Akkent Mh.2359 Sk. No12/a/b Yenişehir/Mersin
Vizyon
Okulumuzda tüm öğrencilerin öğrenmeyi öğrenen, zamanı iyi yönetebilen, öz benliğini ve kültürünü koruyan ve yücelten, doğayı seven, her türlü sanatsal etkinliğin yanında olan, alanında uzman, vatan, millet, bayrak sevgisiyle dolu, insana insan olduğu için değer veren, bilimin gelişmesi için çaba gösteren bireyler olarak sanatta, sporda, bilimde ve her alanda Türkiye’nin adını yüceltmek isteyen bireyler olarak yetiştirmektir. Her veli öğrencisi öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin, Herkes daha iyiye daha güzele ulaşmak için çalışsın, Okulumuzda tüm öğrenciler gelişmiş teknolojiden faydalansın.
Misyon
Tüm öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda öğrenmeyi öğrenmelerine, bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmaktır ayrıca düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
EBA´YI EN ÇOK BİZ KULLANIYORUZ yarışması 4 dönem 1.liği
Başlama:07:10 Bitiş:18:10
Ulaşım
Ulaşımı çok kolaydır. 1. çevre yolu üzerinde geçen Çiftlikköy minibüsleri ile okulumuza rahatlıkla gelinebilir.
Öğrencilerimiz için servis hizmetimiz bulunmaktadır.
Akkent Mh.2359 Sk.No 12/a/b Yenişehir/Mersin
İle 8 km,ilçeye 2 km
Badminton, futbol, atletizm
TÜBİTAK 4006 FUARI
Proje Çalışmaları
ETWINNING PROJESİ TÜBİTAK 4006 FUARI ERASMUS + KA1 PROJESİ BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ OKULUM TEMİZ PROJESİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ERASMUS + KA1 PROJESİ OLAN "HER BİREY FARKLI BİR DÜNYADIR" PROJESİ HİBE ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR. MART 2018 HOLLANDA-AMSTERDAM VE MAYIS 2018DE ÇEK CUMHURİYETİ-PRAG ŞEHİRLERİNE HAREKETLİLİK DÜZENLENECEKTİR.